Na tym forum jestem nowy.
Stałem się szczęśliwym posiadaczem zastawki 1100p z 1979r z silnikiem od fiata ritmo o pojemności 1500cm3. Samochód kupiłem od Milesia, który jest również użytkownikiem tego forum a mieszka ode mnie 200m dalej;)
Czemu akurat zastawa? Miałem już 7 polonezów, 2 duże fiaty, 2 maluchy, 2 trabanty, 2 golfy mk1, 1 audi 100cc i jednego wartburga to czemu nie zastawę teraz. Lubię stare samochody bo wiem, że one mają duszę.

Pierwsza fotka i jak na razie jedyna zastawki spod mojego domu. Z braku czasu nie mam kiedy zrobić jej sesji. Może w weekend.

Pierwsze wrażenia z jazdy są niesamowite. Zastawka twarda i sztywna i do tego niesamowicie przyspiesza. Spod świateł jak dotąd zawsze pierwszy.:)
Plany. Chcę dążyć do odrestaurowania samochodu własnoręcznie i spróbować załatwić żółte tablice. Stan techniczny jak dotąd bdb blacharka również. Zaledwie parę mankamentów no i ten czerwony pokład, którym poprzedni właściciel zabezpieczył ją przed rdzą.
PS. Chętnie przyjmuję rady i krytykę, proszę też o wyrozumiałość gdy będę Wam zadawał głupie pytania. Z braku czasu nie miałem czasu zapoznać się z całą zawartością forum.
Pozdrawiam;)