Yugo Koral 60 EFI Pakistan Stajl
- Skandal
- Doświadczony użytkownik
- Kontakt:
Mów mi więcej Jakieś zdjęcia, informacje o budzie, zawieszeniu, napędzie?Cabrio pisze: Natomiast teraz następuje reaktywacja.
A wiec...
Dziś na amen skończyłem swapa skrzyni z Mareii, jeśli wrzucenie skrzyni i dorzeźbienie łap to jeden dzień roboty to z wybierakiem męczyłem się miesiąc Auto na tej skrzyni jest nie do poznania, w sobotę robimy z kumplami małego spota to porobimy zdjęcia
No i następny fant
- Skandal
- Kontakt:
Cześć
Podobno z ritmo fajnie tam wchodzi. Co do zawieszenia nie do końca się zgodzę, przód na mcphersonie, niezależny tył jak na lata, w których był projektowany sprawuje się bardzo dobrze, jednak brak w sztywności budy daje się we znaki dlatego staram się z ów brakiem walczyć. Co do zawieszenia przedniego to IMO najlepiej poszukać amortyzatorów z wymiennym wkładem i ładować tam Bilsteiny B4, dołożyc stabilizator, poliuretany i więcej bym w przodzie nie rzeźbił. Co do tyłu - dwa wahacze i pióro - Corvetta C6 ma identycznie Aczkolwiek bardziej widziałbym tam dołożonego staba i sprężyny w amorach co też mi gdzieś tam po głowie chodzi
Polatałem sobie dzis po mieście golfy pozawstydzać i wyszło przy okazji kilka fotek (które raczej ukazują, że z fotografią mi nie po drodze )
Pozdrawiam
Podobno z ritmo fajnie tam wchodzi. Co do zawieszenia nie do końca się zgodzę, przód na mcphersonie, niezależny tył jak na lata, w których był projektowany sprawuje się bardzo dobrze, jednak brak w sztywności budy daje się we znaki dlatego staram się z ów brakiem walczyć. Co do zawieszenia przedniego to IMO najlepiej poszukać amortyzatorów z wymiennym wkładem i ładować tam Bilsteiny B4, dołożyc stabilizator, poliuretany i więcej bym w przodzie nie rzeźbił. Co do tyłu - dwa wahacze i pióro - Corvetta C6 ma identycznie Aczkolwiek bardziej widziałbym tam dołożonego staba i sprężyny w amorach co też mi gdzieś tam po głowie chodzi
Polatałem sobie dzis po mieście golfy pozawstydzać i wyszło przy okazji kilka fotek (które raczej ukazują, że z fotografią mi nie po drodze )
Pozdrawiam
Witam ponownie :)
Zgadzam się z :
- słaba sztywność
- zawieszenie tylne OK
- przód też najgorszy nie jest ale - nie podoba mi się stabilizator i to jak mocowany jest do wahaczy - no i ten brak kołyski :(
Gdyby mocowanie wahaczy było rozwiązane tak jak w Punto / Uno / Bravo / Brava / Marea
to nic bym nie powiedział :)
Rozumiem,że jak na tamte lata to zawieszenie jest zupełnie przyzwoite jednak przy większych mocach trochę grymasi :)
Zgadzam się z :
- słaba sztywność
- zawieszenie tylne OK
- przód też najgorszy nie jest ale - nie podoba mi się stabilizator i to jak mocowany jest do wahaczy - no i ten brak kołyski :(
Gdyby mocowanie wahaczy było rozwiązane tak jak w Punto / Uno / Bravo / Brava / Marea
to nic bym nie powiedział :)
Rozumiem,że jak na tamte lata to zawieszenie jest zupełnie przyzwoite jednak przy większych mocach trochę grymasi :)
--
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- MARAS
- Kontakt:
Ciekaw jestem jak to będzie się zbierać.... Podejrzewam, że zacnie... Jak ogarniesz to koniecznie zapodaj jakiś filmik, bo ciekawość mnie zżera :P
Były: ZASTAVA 1100p '77, POLONEZ CARO '94, Suzuki Swift 1.3, Fiat Brava 1.6 16V, AUDI 80 B4 2.8 V6, Citroen Xsara, Mercedes 200D
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
-ZASTAVA 1100p Mediteran '80 FOREVER!!!!!!!
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
-ZASTAVA 1100p Mediteran '80 FOREVER!!!!!!!
- Skandal
- Kontakt:
Chciałem to właśnie jakoś sensownie rozrysować na blueprincie aczkolwiek moje "zdolności" artystyczne nie do końca na to pozwoliły Jak będzie czas to wyspawam, materiał częściowo jestCabrio pisze:Koniecznie napisz o swoich spostrzeżeniach i zapodaj fotki :)
W sumie to yug cały czas jeździ, ale na filmik jakoś czasu znaleźć nie umiem, będzie w najbliższym czasieMARAS pisze:Ciekaw jestem jak to będzie się zbierać.... Podejrzewam, że zacnie... Jak ogarniesz to koniecznie zapodaj jakiś filmik, bo ciekawość mnie zżera :P
Teraz kilka fotek
Dolne pióro wymienione na twardsze
Więcej jutro
UP
Krzyżak się zepsól...
Dzięki Marcelek za pomoc w odnalezieniu nowego, jak będę na garażu wrzucę namiary gdzie i pod jakim nr idzie je kupic.
Kupiłem wiec, drugi i prawie skończył tak samo, na szczęście w porę szybko rozebrałem auto. Wniosek nasunął się szybko, skrzynia Mareii jest troche inaczej wielkościowo i szerokosciowo ułożona i lewa półoś jest o jakieś 15mm za długa, jutro zawożę ją do magika co mi ją zrobi krótszą
Jutro/po jutrze wystawiam na sprzedaż fiata i motocykl, czas zanabyć coś innego, ciekawego i w gazie
- Skandal
- Kontakt:
Czekam na półoś od magika. Z tego co patrzyłem po długościach w hurtowniach to nic nie podejdzie.
Gdyby ktos był zainteresowany wyspawana buda to pw..
Jutro będzie więcej
14 miesięcy minęło
Dokładnie, krzyżak między Mareą a Yugo różni się tylko wielkością wieloklinuSkrzynia z Mareii a półosie z Yugo?
Gdyby ktos był zainteresowany wyspawana buda to pw..
Jutro będzie więcej
14 miesięcy minęło
- Skandal
- Kontakt:
Przód będzie niżej. Kiedy? Nie wiem, szukam jakiegoś zestawu
Ciąg dalszy projektu stoi pod znakiem zapytania, nie ma go gdzie trzymać, ani gdzie robić, był garaż-nie ma garażu. "Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu".
UP
> zapisz się na konkurs "najgłośniejszych wydech"
> wydmuchaj miernik
> zostań zdyskwalifikowany
:|
https://www.youtube.com/watch?v=VWOd4uzaKjU
https://www.youtube.com/watch?v=qWyZ9yQdI5c
https://www.youtube.com/watch?v=u9jAY-nSFdM
UP
Drogi dzienniczku...
-Padł termostat, na dniach będzie nowy
-wylałem ten syfiasty olej zwany GM z silnika, zamiast niego wpadł Valvoline MaxLive 10w40 + filtr oleju Mahle, jak i też paliwa
-przód wciąż jest za miękki i wysoki, w przeciagu kilku tygodni będzie gwint
UP
Wersja alpha
Ciąg dalszy projektu stoi pod znakiem zapytania, nie ma go gdzie trzymać, ani gdzie robić, był garaż-nie ma garażu. "Z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu".
UP
> zapisz się na konkurs "najgłośniejszych wydech"
> wydmuchaj miernik
> zostań zdyskwalifikowany
:|
https://www.youtube.com/watch?v=VWOd4uzaKjU
https://www.youtube.com/watch?v=qWyZ9yQdI5c
https://www.youtube.com/watch?v=u9jAY-nSFdM
UP
Drogi dzienniczku...
-Padł termostat, na dniach będzie nowy
-wylałem ten syfiasty olej zwany GM z silnika, zamiast niego wpadł Valvoline MaxLive 10w40 + filtr oleju Mahle, jak i też paliwa
-przód wciąż jest za miękki i wysoki, w przeciagu kilku tygodni będzie gwint
UP
Wersja alpha