Dodatek do paliwa
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Dodatek do paliwa
Dolewać, nie dolewać dodatku do paliwa? Słyszałem już różne opinie. Jedni radzą dolewać bo wypalają sie gniazda zaworów, inni twierdzą że jest to zbyteczne. Jak radzicie?
Dolewam, bo według mnie silnik pracuje trochę ciszej i bardziej równo.
Zastavą jeżdżę tylko rekreacyjnie więc nie jest to duży koszt.
Buteleczka UNIKAT na Orlenie kosztuje około 4 zł na 60l benzyny. Oprócz tego dolewam dodatek xeramic additive, żeby nie zbierały mi się syfy i woda w układzie paliwowym.
Zastavą jeżdżę tylko rekreacyjnie więc nie jest to duży koszt.
Buteleczka UNIKAT na Orlenie kosztuje około 4 zł na 60l benzyny. Oprócz tego dolewam dodatek xeramic additive, żeby nie zbierały mi się syfy i woda w układzie paliwowym.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Próbowałem dziś zakupic ten dodatek i wszedzie robili taakie oczy. Na Orlenach juz tego nie ma, a i w sklepie był problem. Pamietam jak w 2004r likwidowano benzynę ołowiową (żółtą tzw.) i wciskano propagande o dodatkach do paliw. Mija kilka lat i zaczyna być już problem z zakupem takich specyfików, a co będzie za lat 10?
Ostatnio zmieniony środa 09 lut 2011, 21:31 przez tara, łącznie zmieniany 1 raz.
- kancik68
- Użytkownik
- Kontakt:
Te dodatki to jeden wielki syf. Ja dolewam tylko ołowiowy i z głowicą mam spokój. Tara nie gadaj bo w Czeladzi na Bliskiej zawsze mają dodatek
Zastava 1100p '81
Zastava 1100p '80 (CultStyle & 128 Rally)
FSO Polonez 1.5 CuLT '92
DAEWOO-FSO Polonez Atu 1.4GTI '99
Kiedyś:
Skoda Favorit 135L '91 dupowóz.
FSO Polonez Atu Plus '98
Zastava 1100p '80 (CultStyle & 128 Rally)
FSO Polonez 1.5 CuLT '92
DAEWOO-FSO Polonez Atu 1.4GTI '99
Kiedyś:
Skoda Favorit 135L '91 dupowóz.
FSO Polonez Atu Plus '98
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeździłem wszędzie za tym dodatkiem, a mam pod nosem. Dzięki Kancik bo na innych Orlenach nie ma. Zakupiłem ostatnią sztukę, ale koleś sprowadza to na bieżąco więc spoko starczy dla wszystkich. Widziałem Twojego bolida w ASO u Krzycha na żywo trochę gorzej niż na fotkach się prezentuje, ale i tak o nebo lepiej niż jak moja tam przyjechała. Powiedz gdzie i od czego dobrałeś plastikowe nadkola. Pisałem Ci maila doszedł? Bo z privami na tym forum tez różnie bywa.