Ruda Zosia <3
Ruda Zosia <3
Zosia zakupiona 24 sierpnia 2010 z oryginalnym przebiegiem 76 tyś, kupiona została od starszego pana rocznik 37 który użytkował ją od nowości. Zosia zeszła z taśmy montażowej w 1980 roku i została wyposażona w 4xkorbotronik, radio i brak tylnych pasów
W zastavie jest zamontowany bardzo żwawy motor 1,1 55km spięty z 4 biegową skrzynia biegów, na zastavie jest oryginalny lakier + drobne zaprawki a cała buda jest w stanie bardzo dobrym, smiem powiedzieć idealnym !
Tutaj jedno foto jeszcze przed modami:
Uploaded with ImageShack.us
Co do modów to odrazu mówie że nie będzie mega gleby. Będzie tylko wyrównanie przodu w stosunku do tyłu i delikatne utwardzenie.
Dzisiaj był dzień bardzo pracowity, został ogarnięty wydech, zamontowany przelot oraz został założony mattig 13x7J z oponami 175/50, poza tym była przepatrzona pod każdym względem, elementy zawieszenia, hamulce i nic nie było do poprawki, to jest piękne że ma 30 lat a nic nie trzeba w niej robić, jest piękna sama w sobie i robi wieksze wow na mieście niż stary golf
Zosia <3
W zastavie jest zamontowany bardzo żwawy motor 1,1 55km spięty z 4 biegową skrzynia biegów, na zastavie jest oryginalny lakier + drobne zaprawki a cała buda jest w stanie bardzo dobrym, smiem powiedzieć idealnym !
Tutaj jedno foto jeszcze przed modami:
Uploaded with ImageShack.us
Co do modów to odrazu mówie że nie będzie mega gleby. Będzie tylko wyrównanie przodu w stosunku do tyłu i delikatne utwardzenie.
Dzisiaj był dzień bardzo pracowity, został ogarnięty wydech, zamontowany przelot oraz został założony mattig 13x7J z oponami 175/50, poza tym była przepatrzona pod każdym względem, elementy zawieszenia, hamulce i nic nie było do poprawki, to jest piękne że ma 30 lat a nic nie trzeba w niej robić, jest piękna sama w sobie i robi wieksze wow na mieście niż stary golf
Zosia <3
Ruda Zosia 80' <3
Golf mk3 US 92'
Golf mk3 US 92'
- Marcelek
- Weteran forum
- Kontakt:
Re: Ruda Zosia <3
też miałem 20 lat i Zastavę..... jestem ciekaw kiedy rozjedzie Ci się buda, albo wkurzysz się na szerokie lacze... ja w apogeum swojego idiotyzmu założyłem do Zastavy 15tki 6,5 z przodu i 7 dm z tyłuBania pisze:
Dzisiaj był dzień bardzo pracowity, został ogarnięty wydech, zamontowany przelot oraz został założony mattig 13x7J z oponami 175/50,
Zastava 1100p Mediteran '81
FSO ZSD Nysa Truck DC 1,6I 1997 "Digitruck"
Zosia stoi sobie teraz w garażu na ori kole, nic nie będzie na razie ruszane, jedno auto już zajechałem, dużo mnie to nauczyło, wystarczy. Zocha na razie będzie w serii jak wrócę do PL to trafi na warsztat i buda zostanie obspawana i tutaj mam do was prośbę jak by ktoś miał jakieś schematy albo rady do obspawania budy to był bym bardzo wdzięczny. Także spokojna głowa katowana nie była i nie będzie od tego mam golfa
[ Dodano: 2010-12-15, 22:47 ]
Zosia stoi sobie teraz w garażu na ori kole, nic nie będzie na razie ruszane, jedno auto już zajechałem, dużo mnie to nauczyło, wystarczy. Zocha na razie będzie w serii jak wrócę do PL to trafi na warsztat i buda zostanie obspawana i tutaj mam do was prośbę jak by ktoś miał jakieś schematy albo rady do obspawania budy to był bym bardzo wdzięczny. Także spokojna głowa katowana nie była i nie będzie od tego mam golfa a zocha jest czysto autem zlotowym
[ Dodano: 2010-12-15, 22:47 ]
Zosia stoi sobie teraz w garażu na ori kole, nic nie będzie na razie ruszane, jedno auto już zajechałem, dużo mnie to nauczyło, wystarczy. Zocha na razie będzie w serii jak wrócę do PL to trafi na warsztat i buda zostanie obspawana i tutaj mam do was prośbę jak by ktoś miał jakieś schematy albo rady do obspawania budy to był bym bardzo wdzięczny. Także spokojna głowa katowana nie była i nie będzie od tego mam golfa a zocha jest czysto autem zlotowym
Ruda Zosia 80' <3
Golf mk3 US 92'
Golf mk3 US 92'
- Marcelek
- Weteran forum
- Kontakt:
rada moja jest taka: jak nie wykorzystujesz jej do sportu albo do wożenia tyłka na co dzień nie spawaj nic niż to jest koniecznie, ja po zjeżdżeniu 2 Zastav teraz wiem jak to wymyślili niech tak jest w jednej usprawniałem wzmacniałem i gó... to dawało jak pękała tak pękła dlatego w ostatniej to olałem i cieszyłem się tym że jeżdżę Zastavą czego i Tobie życzeBania pisze: Zosia stoi sobie teraz w garażu na ori kole, nic nie będzie na razie ruszane, jedno auto już zajechałem, dużo mnie to nauczyło, wystarczy. Zocha na razie będzie w serii jak wrócę do PL to trafi na warsztat i buda zostanie obspawana i tutaj mam do was prośbę jak by ktoś miał jakieś schematy albo rady do obspawania budy to był bym bardzo wdzięczny. Także spokojna głowa katowana nie była i nie będzie od tego mam golfa a zocha jest czysto autem zlotowym
- Marcelek
- Weteran forum
- Kontakt:
stanowczo odradzam, jak tak jak piszesz chcesz ją wykorzystywać to daruj sobie obspawywanie bo to nie ma sensu, zrób to co w niej kwitnie (a napewno kwitnie a jak nie kwitnie to coś jest popękane ot taki urok Zośki) i ciesz się że ją masz
- MARAS
- Doświadczony użytkownik
- Kontakt:
I co się chwalisz?Marcelek pisze:ja w apogeum swojego idiotyzmu założyłem do Zastavy 15tki 6,5 z przodu i 7 dm z tyłu
Ja mam założone 8x13 i coooooo?
Dobry wybór, na moje ten felunek pasuje do zochy idealnie...Bania pisze:mattig 13x7J z oponami 175/50
Nie ma nic lepszego niż szeroka stal
Z przodu na 7x13 byćmoże będą Ci potrzebne 5mm dystanse...
A tak ogólnie zocha kozak, widzę idziesz w podobną stronę co ja
A golfa rżnij ile wlezie
[ Dodano: 2010-12-25, 17:33 ]
No i jak do lansu to obowiązkowo gleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeba!!
Były: ZASTAVA 1100p '77, POLONEZ CARO '94, Suzuki Swift 1.3, Fiat Brava 1.6 16V, AUDI 80 B4 2.8 V6, Citroen Xsara, Mercedes 200D
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
-ZASTAVA 1100p Mediteran '80 FOREVER!!!!!!!
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
przy Zofiji nic się nie dzieje, stoi w garażu i śpi a fanty się zbierają:
grill starego typu tzw plaster miodu, kupiony od kolegi z forum:
By null at 2010-12-23
baza do poszerzenia:
By null at 2010-12-23
koniczynki oplowskie.
maras pomecze cie jak bd mial czas na gg
grill starego typu tzw plaster miodu, kupiony od kolegi z forum:
By null at 2010-12-23
baza do poszerzenia:
By null at 2010-12-23
koniczynki oplowskie.
maras pomecze cie jak bd mial czas na gg
Ruda Zosia 80' <3
Golf mk3 US 92'
Golf mk3 US 92'
- MARAS
- Kontakt:
Hmmm... Złe te fele nie są, ale SSF lepsiejsze ;)
A że się tak zapytam Zochę do czego będziesz używać? :P
Glebe robisz?
A że się tak zapytam Zochę do czego będziesz używać? :P
Glebe robisz?
Były: ZASTAVA 1100p '77, POLONEZ CARO '94, Suzuki Swift 1.3, Fiat Brava 1.6 16V, AUDI 80 B4 2.8 V6, Citroen Xsara, Mercedes 200D
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
- MARAS
- Kontakt:
Od 127 amorki sie daje...
Ja mam u siebie ze 127 caly zawias. Ale chce zejść jeszcze niżej
Mattig SSF czyli Sport Stal Felgen
Ja mam u siebie ze 127 caly zawias. Ale chce zejść jeszcze niżej
Mattig SSF czyli Sport Stal Felgen
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
- roźek
- Kontakt:
to trzeba skrócić obudowę zastavovego-ritmowatego odciąć miseczkę od sprężyny wspawać gwintowane tuleje itd
[ Dodano: 2011-01-01, 12:33 ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/936 ... 9a1f0.html
[ Dodano: 2011-01-01, 12:33 ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/936 ... 9a1f0.html
Ostatnio zmieniony czwartek 06 sty 2011, 21:15 przez roźek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zastava 1600 DOHC
kancik68, grill został zakupiony u Ciebie
co do poszerzenia felg to mam swojego magika od tych spraw, 250zł za komplet, na allegro na pewno jej nie było, nabyłem ją przypadkiem, wszyscy moi dobrzy koledzy jeżdzą old schoolami, więc też chciałem mieć takie coś, stała w idealnym stanie pod ośrodkiem zdrowia, kumpel ją zobaczył dał kartkę chetnie kupię ten samochód z nr tel i czekał na wiadomość, dziadzia zadzwonił, ten mi powiedział i nabyłem tak o to ten samochód
co do poszerzenia felg to mam swojego magika od tych spraw, 250zł za komplet, na allegro na pewno jej nie było, nabyłem ją przypadkiem, wszyscy moi dobrzy koledzy jeżdzą old schoolami, więc też chciałem mieć takie coś, stała w idealnym stanie pod ośrodkiem zdrowia, kumpel ją zobaczył dał kartkę chetnie kupię ten samochód z nr tel i czekał na wiadomość, dziadzia zadzwonił, ten mi powiedział i nabyłem tak o to ten samochód
możesz dać więcej informacji na ten temat? Był bym bardzo wdzięczny.rożek pisze:to trzeba skrócić obudowę zastavovego-ritmowatego odciąć miseczkę od sprężyny wspawać gwintowane tuleje itd
Ruda Zosia 80' <3
Golf mk3 US 92'
Golf mk3 US 92'