Nawiew ciepłego powietrza YUGO
- Krylunio
- Użytkownik
- Kontakt:
Nawiew ciepłego powietrza YUGO
Witam.
Panowie powiedzcie mi... Też macie taki ciulowy nawiew ciepłego powietrza jak ja w samochodziku? Reguluję tymi wajchami nawiew i nici, jest albo bardzo takie letnie albo zimne.
Jakieś sugestie co do tego ?
Panowie powiedzcie mi... Też macie taki ciulowy nawiew ciepłego powietrza jak ja w samochodziku? Reguluję tymi wajchami nawiew i nici, jest albo bardzo takie letnie albo zimne.
Jakieś sugestie co do tego ?
- Marcelek
- Weteran forum
- Kontakt:
zatem rozbieramy wyciągamy nagrzewnice płuczemy w occie jak napisał rożek ale zanim to zrobisz polecam prestone płukanka do układów chłodzenia (nic nie musisz rozbierać tylko spuścić płyn chłodzący zalać roztworem płukanki i wody auto musi popracować koniecznie na wolnych obrotach przez czas jakiś około 15 min potem jakieś 5 min pałowania spuszczasz zalewasz koniecznie świeżym płynem chłodzącym, testowane w moim aucie dużo daje) dalej ja bym radził ściągnąć obudowe nagrzewnicy i zobaczyć czy tam nie zebrało się liści i innego szajsu (ja z Fiata wywaliłem od cholery liści) jeśli to nie pomoże to wtedy rozbiórka i czyszczenie wszystkiego
Zastava 1100p Mediteran '81
FSO ZSD Nysa Truck DC 1,6I 1997 "Digitruck"
FSO ZSD Nysa Truck DC 1,6I 1997 "Digitruck"
- Krylunio
- Użytkownik
- Kontakt:
jak jest po lewej stronie środkowy suwak to leci takie letnawe powietrze i to bardzo powolutku, a jak się da na prawą stronę to leci dość szybko ale lodowate ^^Ziomal pisze: To, że ruszasz suwakiem w środku samochodu nie znaczy, że coś się otwiera, bądź zamyka w nagrzewnicy.
[ Dodano: 2011-02-20, 21:50 ]
Panowie, przepraszam za odkop ale problem rozwiazany. Okazało się że urwana była wajcha od otwierania klapki w nagrzewnicy... została otwarta na max, zawiązana porządnie drutem i teraz wali ciepłe powietrze aż miło.
Pozdrawiam