Moja stara Zastavka 79
Moja stara Zastavka 79
Witam, już dawno śledzę poczynania klubu, a że ostatnio coś się rusza w tym kierunku to chciałem przełamać lody, 6 lat temu zakończyłem przygodę z moją Zastawką, którą otrzymałem od dziadka, był on 1 właścicielem i stał przez dłuuugi czas samotny i nieużywany. Zaraz po zdaniu prawa jazdy otrzymałem go na własność jednak 2 lata później mechanicznie nie był do odratowania i musiałem się go pozbyć :( Pozostały tylko piękne wspomnienia, podróże bliskie i dalekie dużo zainteresowanych ludzi pełnych podziwu. Wrzucam zdjęcia które znalazłem z tamtego czasu.
Czego najbardziej żałuję to to że miała czerwoną oryginalną tapicerkę i przeglądając ogłoszenia od roku nie znalazłem czegoś takiego. Szukam cały czas jakiejś niedrogiej Zastawki "do dopieszczenia", chciałbym jeszcze dać możliwość mojemu dziadkowi na przejażdżkę.
Czego najbardziej żałuję to to że miała czerwoną oryginalną tapicerkę i przeglądając ogłoszenia od roku nie znalazłem czegoś takiego. Szukam cały czas jakiejś niedrogiej Zastawki "do dopieszczenia", chciałbym jeszcze dać możliwość mojemu dziadkowi na przejażdżkę.
- Piotrek-FSO
- Obiecujący użytkownik
- Kontakt:
- MARAS
- Doświadczony użytkownik
- Kontakt:
No zauważyłem. Swoją drogą cieszy mnie fakt, iż pojawiło się stwierdzenie, że owa Zastava jest ,,Jedną z najstarszych,, a nie najstarszą. Odnosząc się do całej zaistniałej sytuacji mającej miejsce w artykułach jak i na jednym z portali społecznosciowych uważam, że nie na miejscu jest pisanie nieprawdziwych informacji i wprowadzanie ludzi w błąd. Tym bardziej, że czytają to również laicy, nie posiadającej takiej wiedzy jak my. Każdy z nas ma Zochę w lepszym lub gorszym stanie, lecz pisanie o swojej jako tej jednej jedynej jest poprostu hmmm... U nas na pomorzu i kujawach mówi się na to kłamaniem. Jest wiele aut pochowanych po garażach, 2 czy 3 lata temu np wypłynęła na świat NOWA nigdy nie zarejestrowana Zastava. Osiedlowe garaże kryją wiele tajemnic... Poza tym pisząc słowa krytyki w stosunku innych użytkowników forum/portalu bądźmy drobinę samokrytyczni. I w tej chwili odnoszę się do wypowiedzi Pana BG w kierunku auta Młodego i jego oryginalności. Jego auto, jego bajka, ale pisząc, że nie jest autem klasycznym uważam również za nieprawdę, tym bardziej, że zmiany dokonane w tym aucie są jak najbardziej odwracalne. I auto pomimo dodatków nazwijmy to stricte ,,tuningowych,, jest czystko z epoki, więc uważam że takie stwierdzenie nie było na miejscu. Tak samo można by się odnieść do Pana Zastav, o których również mogłbym napisać caaaaaaaaaaaaałą litanię niezgodności z oryginałem... Listweki z tesco, ledy, !!!!!!instalacja gazowa!!!!! w rzekomo idealnie zachowanym i 100% oryginalnym aucie, wymienione błotniki i dospawane dwoje tylnych drzwi w czerwonej Zastavie (przecież na klapie widnieje znaczek meiteran, czy nie?? ). A może coś z progami było robione? http://klubzastava.pl/www_htm/artykuly/ ... ia3/z3.htm Nie??? Aaaaa... to oryginalna szpachla. Przepraszam. http://klubzastava.pl/www_htm/artykuly/ ... ia3/z6.htm Przypadek, że ma otwór w błotniku w przetłoczce pod mocowanie zderzaka z rally? Nieeeee... Przecież to oryginał, z oryginalnym, starym dowodem rejestracyjnym... Piszemy jeszcze o ideale? Nie wiem wszystkiego o Zastavach, nie wiem może tyle co kilka osób na tym forum. Ale mógłbym jak Pan napisać, że moja Zastava jest bardziej oryginalna od Pańskiej... I że jest och i ach. Ale ludzie... Szanujmy się, przecież auta mają nas łączyć, a nie dzielić. Nie głośmy herezji i mówiąć wprost i kolokwialnie nie oczerniajmy się wzajemnie i przestańmy publicznie kłamać.
Pozdrawiam
Maras - właściciel najszybszej Zastavy w Polsce ;)
Do admina:
Może i to OT, więc proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu lub założenie odpowiedniego wątku.
Pozdrawiam
Maras - właściciel najszybszej Zastavy w Polsce ;)
Do admina:
Może i to OT, więc proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu lub założenie odpowiedniego wątku.
Były: ZASTAVA 1100p '77, POLONEZ CARO '94, Suzuki Swift 1.3, Fiat Brava 1.6 16V, AUDI 80 B4 2.8 V6, Citroen Xsara, Mercedes 200D
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
-ZASTAVA 1100p Mediteran '80 FOREVER!!!!!!!
Jest:
BMW e39 523i Touring
-BMW e34 525i Touring
-ZASTAVA 1100p Mediteran '80 FOREVER!!!!!!!
- internet
- Doświadczony użytkownik
- Kontakt:
PopieramMARAS pisze:No zauważyłem. Swoją drogą cieszy mnie fakt, iż pojawiło się stwierdzenie, że owa Zastava jest ,,Jedną z najstarszych,, a nie najstarszą. Odnosząc się do całej zaistniałej sytuacji mającej miejsce w artykułach jak i na jednym z portali społecznosciowych uważam, że nie na miejscu jest pisanie nieprawdziwych informacji i wprowadzanie ludzi w błąd. Tym bardziej, że czytają to również laicy, nie posiadającej takiej wiedzy jak my. Każdy z nas ma Zochę w lepszym lub gorszym stanie, lecz pisanie o swojej jako tej jednej jedynej jest poprostu hmmm... U nas na pomorzu i kujawach mówi się na to kłamaniem. Jest wiele aut pochowanych po garażach, 2 czy 3 lata temu np wypłynęła na świat NOWA nigdy nie zarejestrowana Zastava. Osiedlowe garaże kryją wiele tajemnic... Poza tym pisząc słowa krytyki w stosunku innych użytkowników forum/portalu bądźmy drobinę samokrytyczni. I w tej chwili odnoszę się do wypowiedzi Pana BG w kierunku auta Młodego i jego oryginalności. Jego auto, jego bajka, ale pisząc, że nie jest autem klasycznym uważam również za nieprawdę, tym bardziej, że zmiany dokonane w tym aucie są jak najbardziej odwracalne. I auto pomimo dodatków nazwijmy to stricte ,,tuningowych,, jest czystko z epoki, więc uważam że takie stwierdzenie nie było na miejscu. Tak samo można by się odnieść do Pana Zastav, o których również mogłbym napisać caaaaaaaaaaaaałą litanię niezgodności z oryginałem... Listweki z tesco, ledy, !!!!!!instalacja gazowa!!!!! w rzekomo idealnie zachowanym i 100% oryginalnym aucie, wymienione błotniki i dospawane dwoje tylnych drzwi w czerwonej Zastavie (przecież na klapie widnieje znaczek meiteran, czy nie?? ). A może coś z progami było robione? http://klubzastava.pl/www...a/seria3/z3.htm Nie??? Aaaaa... to oryginalna szpachla. Przepraszam. http://klubzastava.pl/www...a/seria3/z6.htm Przypadek, że ma otwór w błotniku w przetłoczce pod mocowanie zderzaka z rally? Nieeeee... Przecież to oryginał, z oryginalnym, starym dowodem rejestracyjnym... Piszemy jeszcze o ideale? Nie wiem wszystkiego o Zastavach, nie wiem może tyle co kilka osób na tym forum. Ale mógłbym jak Pan napisać, że moja Zastava jest bardziej oryginalna od Pańskiej... I że jest och i ach. Ale ludzie... Szanujmy się, przecież auta mają nas łączyć, a nie dzielić. Nie głośmy herezji i mówiąć wprost i kolokwialnie nie oczerniajmy się wzajemnie i przestańmy publicznie kłamać.
BYŁO:
FSO Polonez Atu Plus*, FSO Polonez Caro*, FSO Polonez Cabrio* FSO Poldonielot FSO Polonez Atu plus 1.4 GLI i caro plus 1.6GLI
FSO 125p 1500 C
JEST:
Zastava 1100p zielona, Zastava 1100p czerwona, Zastava 1100p żółta, Zastava 1100p pomarańczowa z lekkimi brakami :)
https://www.facebook.com/serduszkomalegoksiecia/
FSO Polonez Atu Plus*, FSO Polonez Caro*, FSO Polonez Cabrio* FSO Poldonielot FSO Polonez Atu plus 1.4 GLI i caro plus 1.6GLI
FSO 125p 1500 C
JEST:
Zastava 1100p zielona, Zastava 1100p czerwona, Zastava 1100p żółta, Zastava 1100p pomarańczowa z lekkimi brakami :)
https://www.facebook.com/serduszkomalegoksiecia/